Menu
Naar overzicht

AutoTech Alliantie en Summa Automotive ontwikkelen modeltraining

De auto’s, zoals we ze jaren gekend hebben, veranderen razendsnel in ‘computers op wielen’. Ze beschikken over nieuwe rijhulpsystemen die zorgen voor meer veiligheid en zijn daardoor enorm complex bij schadeherstel. Nieuwe kennis is vereist om deze auto’s op veilige wijze te herstellen.

Om ervoor te zorgen dat er over een aantal jaar technici in de werkplaats staan die alles weten van de nieuwste technologieën is het Summa College afgelopen schooljaar reeds gestart met de mbo-opleiding: technisch specialistschadeherstel. Om te voorkomen dat er in de nabije toekomst een tekort is aan technici met de juiste kennis, is het belangrijk dat ook die traditionele technicus, die al jaren werkzaam is in de branche bijleert over de modernere, hightech technieken. De AutoTech Alliantie is zich hiervan bewust. Om deze mensen bij te scholen slaan Summa Automotive en de AutoTech Alliantie de handen ineen.

De AutoTech Alliantie ontwikkelde eerder al de modeltraining voor de Ford Mustang Mach-E en mag nu dus ook voor andere autofabrikanten aan de slag. Hiervoor is de hulp ingeschakeld van Summa Automotive. Samen ontwikkelen ze een gloednieuwe modeltraining, die autoschadetechnici in de gelegenheid stelt om het voertuig veilig te herstellen, volgens de richtlijnen van de autofabrikant.

Om een goede merktraining te kunnen ontwikkelen wordt gekeken naar verschillende onderdelen, waaronder de constructie en nieuwe technieken waarover de auto beschikt en de gebruikte materialen en verbindingen. Door middel van het train-de-trainer model zal de kennis worden overgebracht en gebundeld in één modeltraining, wederom naar de richtlijnen van de autofabrikant.

Op deze manier brengen we de praktijk en het onderwijs samen, waardoor een situatie ontstaat waarin continu geleerd wordt over de nieuwe technieken van voertuigen die de markt betreden. Autoschadeherstelbedrijven worden op deze manier voorzien van technici die, op termijn, zijn opgeleid volgens de nieuwste kennis en technieken, zodat veilig herstel gegarandeerd kan worden.

 


Geplaatst op 18-04-2023 in Opleidingen  

Ander nieuws

Summa Automotive wint NK Waterstof Challenge!

Een team van Summa Automotive won vandaag het Nederlands kampioenschap Waterstof Challenge in Zwolle. Een geweldige prestatie!

Lees meer
AutoTech Alliantie en Summa Automotive ontwikkelen modeltraining

De auto’s, zoals we ze jaren gekend hebben, veranderen razendsnel in ‘computers op wielen’. Ze beschikken over nieuwe rijhulpsystemen die zorgen voor meer veiligheid en zijn daardoor enorm complex bij schadeherstel. Nieuwe kennis is vereist om deze auto’s op veilige wijze te herstellen. Om ervoor te zorgen dat er over een aantal jaar technici in […]

Lees meer