Menu
Naar overzicht

AutoTech Alliantie en Summa Automotive ontwikkelen modeltraining

De auto’s, zoals we ze jaren gekend hebben, veranderen razendsnel in ‘computers op wielen’. Ze beschikken over nieuwe rijhulpsystemen die zorgen voor meer veiligheid en zijn daardoor enorm complex bij schadeherstel. Nieuwe kennis is vereist om deze auto’s op veilige wijze te herstellen.

Om ervoor te zorgen dat er over een aantal jaar technici in de werkplaats staan die alles weten van de nieuwste technologieën is het Summa College afgelopen schooljaar reeds gestart met de mbo-opleiding: technisch specialistschadeherstel. Om te voorkomen dat er in de nabije toekomst een tekort is aan technici met de juiste kennis, is het belangrijk dat ook die traditionele technicus, die al jaren werkzaam is in de branche bijleert over de modernere, hightech technieken. De AutoTech Alliantie is zich hiervan bewust. Om deze mensen bij te scholen slaan Summa Automotive en de AutoTech Alliantie de handen ineen.

De AutoTech Alliantie ontwikkelde eerder al de modeltraining voor de Ford Mustang Mach-E en mag nu dus ook voor andere autofabrikanten aan de slag. Hiervoor is de hulp ingeschakeld van Summa Automotive. Samen ontwikkelen ze een gloednieuwe modeltraining, die autoschadetechnici in de gelegenheid stelt om het voertuig veilig te herstellen, volgens de richtlijnen van de autofabrikant.

Om een goede merktraining te kunnen ontwikkelen wordt gekeken naar verschillende onderdelen, waaronder de constructie en nieuwe technieken waarover de auto beschikt en de gebruikte materialen en verbindingen. Door middel van het train-de-trainer model zal de kennis worden overgebracht en gebundeld in één modeltraining, wederom naar de richtlijnen van de autofabrikant.

Op deze manier brengen we de praktijk en het onderwijs samen, waardoor een situatie ontstaat waarin continu geleerd wordt over de nieuwe technieken van voertuigen die de markt betreden. Autoschadeherstelbedrijven worden op deze manier voorzien van technici die, op termijn, zijn opgeleid volgens de nieuwste kennis en technieken, zodat veilig herstel gegarandeerd kan worden.

 


Geplaatst op 18-04-2023 in Opleidingen  

Ander nieuws

Branche High Tech autoschades in de spotlights

De AutoTech Alliantie luidt de noodklok. Goede vakmensen om High Tech autoschades correct en veilig te herstellen sterven uit. Met een splinternieuw magazine zetten we de sector in de spotlights.

Lees meer
IMI (Institute of the Motor Industry) certificatie

Een jaartje geleden zijn we bij Summa Automotive begonnen om IMI (Institute of the Motor Industry) gecertificeerd te worden als onderwijs en examencentrum op het gebied van EV. Na alle EV trainingen level 1 t/m 4 in Engeland doorlopen te hebben, was onlangs onze opleidingslocatie en proces aan de beurt. Onder de indruk van onze […]

Lees meer
Schadehersteltraining: Alliance Automotive Group en Summa Automotive slaan handen ineen

Alliance Automotive Group Benelux en Summa College Automotive gaan samenwerken op het gebied van Rijkserkerkende schadehersteltrainingen en -opleidingen. Deze samenwerking voorziet de autoschadeherstelbranche van trainingen die voldoen aan internationaal geaccrediteerde vereisten, vanuit trainingslocaties in heel Nederland en België. Naast haar eigen trainingen zal Summa ook de merkerkende schadehersteltrainingen van AutoTech Alliantie uitvoeren in de Tech360 […]

Lees meer