Menu
Naar overzicht

AutoTech Alliantie en Summa Automotive ontwikkelen modeltraining

De auto’s, zoals we ze jaren gekend hebben, veranderen razendsnel in ‘computers op wielen’. Ze beschikken over nieuwe rijhulpsystemen die zorgen voor meer veiligheid en zijn daardoor enorm complex bij schadeherstel. Nieuwe kennis is vereist om deze auto’s op veilige wijze te herstellen.

Om ervoor te zorgen dat er over een aantal jaar technici in de werkplaats staan die alles weten van de nieuwste technologieën is het Summa College afgelopen schooljaar reeds gestart met de mbo-opleiding: technisch specialistschadeherstel. Om te voorkomen dat er in de nabije toekomst een tekort is aan technici met de juiste kennis, is het belangrijk dat ook die traditionele technicus, die al jaren werkzaam is in de branche bijleert over de modernere, hightech technieken. De AutoTech Alliantie is zich hiervan bewust. Om deze mensen bij te scholen slaan Summa Automotive en de AutoTech Alliantie de handen ineen.

De AutoTech Alliantie ontwikkelde eerder al de modeltraining voor de Ford Mustang Mach-E en mag nu dus ook voor andere autofabrikanten aan de slag. Hiervoor is de hulp ingeschakeld van Summa Automotive. Samen ontwikkelen ze een gloednieuwe modeltraining, die autoschadetechnici in de gelegenheid stelt om het voertuig veilig te herstellen, volgens de richtlijnen van de autofabrikant.

Om een goede merktraining te kunnen ontwikkelen wordt gekeken naar verschillende onderdelen, waaronder de constructie en nieuwe technieken waarover de auto beschikt en de gebruikte materialen en verbindingen. Door middel van het train-de-trainer model zal de kennis worden overgebracht en gebundeld in één modeltraining, wederom naar de richtlijnen van de autofabrikant.

Op deze manier brengen we de praktijk en het onderwijs samen, waardoor een situatie ontstaat waarin continu geleerd wordt over de nieuwe technieken van voertuigen die de markt betreden. Autoschadeherstelbedrijven worden op deze manier voorzien van technici die, op termijn, zijn opgeleid volgens de nieuwste kennis en technieken, zodat veilig herstel gegarandeerd kan worden.

 


Geplaatst op 18-04-2023 in Opleidingen  

Ander nieuws

Nieuw magazine Summa Automotive in teken van innovatie

Summa Automotive heeft een nieuw magazine, editie 3. In onze vorige magazines deelden we veel over onze opleidingen, over smart mobility, over onze projecten. Het derde magazine staat geheel in het teken van innovatie. Studenten komen aan het woord, maar ook docenten en autoriteiten in de sector als Maarten Steinbuch en Lex Boon, de directeur […]

Lees meer
Summa Automotive in AD

Na het paginagrote artikel in ED vorige week, hebben we inmiddels ook de eer gehad om paginagroot in het AD te verschijnen. Met dank aan Algemeen Dagblad: wat goed dat zij zoveel aandacht schenken aan de vele veranderingen in onze sector en de impact daarvan op onze opleidingen. Op de foto hieronder onze directeur Roel […]

Lees meer
Summa Automotive paginagroot in de krant

Vandaag staat onze school Summa Automotive & Smart Mobility met een hele pagina in het Eindhovens Dagblad vanwege de vele ontwikkelingen in onze sector.

Lees meer