Menu
Naar overzicht

De Waterstof Challenge

Een bijzondere dag vandaag bij Summa Automotive in Helmond. De voorronde van de NK Waterstof Challenge werd bij ons gehouden en diverse teams uit het zuiden van het land beconcurreerden elkaar op het parcours in onze praktijkhal. Na de opening door Lex Boon, directeur van de Automotive Campus, werd er vier uur lang gereden. De winnaar reed 1.173 rondjes: dat was een team van Summa College!

Studenten komen op deze bijzondere wijze in aanraking met alternatieven voor fossiele brandstof en het enthousiasme is aanstekelijk. Er zijn meerdere ontwikkelingen noemenswaardig. Zo waren de auto’s die door de Summa-studenten zijn gebouwd dankzij innovaties een stuk lichter dan de exemplaren van vorig jaar! En wat te denken van de informatie in de pitstraat, met live data over onder meer de aandrijflijn en de vermogensafname. Een geweldig toernooi waarbij we op een leuke manier experimenteren met duurzame vormen van energie. Waterstof heeft de toekomst. NEXT: het Nederlands Kampioenschap in Zwolle op 12 mei!


Geplaatst op 14-03-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

AutoTech Alliantie

Partner in de spotlights! De auto heeft de afgelopen eeuw een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hedendaagse voertuigen worden steeds geavanceerder, maar de kennis op dit vlak kan de ontwikkelingen niet bijhouden. Hierdoor is veilig autoschadeherstel geen vanzelfsprekendheid meer.

Lees meer
Summa Automotive wint NK Waterstof Challenge!

Een team van Summa Automotive won vandaag het Nederlands kampioenschap Waterstof Challenge in Zwolle. Een geweldige prestatie!

Lees meer
Kennisdag Slimme en Duurzame Mobiliteit NexTechnician goed gewaardeerd!

Op 5 april hebben de niveau 3 en 4 studenten van MBO College Westpoort in workshops uitgebreid kennis kunnen maken met de innovaties van Hyundai Ioniq 6, Nio, Cupra, de gedragsmodule ADAS en toepassing van waterstof met Toyota Mirai.

Lees meer
EV-training in Londen

Enkele collega’s van Summa Automotive waren in Engeland op EV-training om gecertificeerd te worden als trainers op het vlak van EV en om als MAC BV erkende IMI organisatie te worden.

Lees meer
Summa Automotive wordt derde in Shell Eco Marathon

Voor het vijfde jaar op rij deden studenten Technicus automotive engineering van Summa Automotive mee aan de Shell Eco Marathon.

Lees meer
De Waterstof Challenge

De voorronde van de NK Waterstof Challenge werd bij ons gehouden en diverse teams uit het zuiden van het land beconcurreerden elkaar op het parcours in onze praktijkhal.

Lees meer
Een fijne samenwerking!

Een te kort aan technici speelt al jaren. De gevolgen hiervan zagen we al bij Schiphol, waar vliegtuigen steeds vaker aan de grond staan. Ook onze branche loopt met grote passen op dit scenario af.

Lees meer