Menu
Naar overzicht

De Waterstof Challenge

Een bijzondere dag vandaag bij Summa Automotive in Helmond. De voorronde van de NK Waterstof Challenge werd bij ons gehouden en diverse teams uit het zuiden van het land beconcurreerden elkaar op het parcours in onze praktijkhal. Na de opening door Lex Boon, directeur van de Automotive Campus, werd er vier uur lang gereden. De winnaar reed 1.173 rondjes: dat was een team van Summa College!

Studenten komen op deze bijzondere wijze in aanraking met alternatieven voor fossiele brandstof en het enthousiasme is aanstekelijk. Er zijn meerdere ontwikkelingen noemenswaardig. Zo waren de auto’s die door de Summa-studenten zijn gebouwd dankzij innovaties een stuk lichter dan de exemplaren van vorig jaar! En wat te denken van de informatie in de pitstraat, met live data over onder meer de aandrijflijn en de vermogensafname. Een geweldig toernooi waarbij we op een leuke manier experimenteren met duurzame vormen van energie. Waterstof heeft de toekomst. NEXT: het Nederlands Kampioenschap in Zwolle op 12 mei!


Geplaatst op 14-03-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

Nieuw magazine Summa Automotive in teken van innovatie

Summa Automotive heeft een nieuw magazine, editie 3. In onze vorige magazines deelden we veel over onze opleidingen, over smart mobility, over onze projecten. Het derde magazine staat geheel in het teken van innovatie. Studenten komen aan het woord, maar ook docenten en autoriteiten in de sector als Maarten Steinbuch en Lex Boon, de directeur […]

Lees meer
Summa Automotive in AD

Na het paginagrote artikel in ED vorige week, hebben we inmiddels ook de eer gehad om paginagroot in het AD te verschijnen. Met dank aan Algemeen Dagblad: wat goed dat zij zoveel aandacht schenken aan de vele veranderingen in onze sector en de impact daarvan op onze opleidingen. Op de foto hieronder onze directeur Roel […]

Lees meer
Summa Automotive paginagroot in de krant

Vandaag staat onze school Summa Automotive & Smart Mobility met een hele pagina in het Eindhovens Dagblad vanwege de vele ontwikkelingen in onze sector.

Lees meer