Menu
Naar overzicht

E-Tech Experience in het Olympisch Stadion Amsterdam

NexTechnician is aanjager en medeorganisator van de E-Tech Experience, een hele inspirerende belevenis in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De eerste editie vond plaats op 15 juni en hij smaakte naar meer: op 19 juni 2024 volgt editie twee. Onderwijs, bedrijfsleven en gemeente Amsterdam bundelen krachten voor meer technische vakmensen!

Het veranderende klimaat vraagt om een energietransitie en daarvoor zijn heel veel technische vakmensen nodig. Om zoveel mogelijk scholieren te enthousiasmeren voor een opleiding en te werken in de techniek & technologie, bundelen onderwijs, bedrijfsleven en gemeente Amsterdam hun krachten in TechCampus Amsterdam. De eerste editie van de E-Tech Experience in het Olympisch Stadion in Amsterdam komt voort uit deze samenwerking, met de nieuwe Amsterdamse Techniekschool TASC als het kloppend hart. De komende jaren volgen er nog vele experiences als deze. Welkom in de wereld van e-mobility, circulariteit, digitalisering en installatietechniek.

Een dag vol inspiratie voor jongeren én het bedrijfsleven
De E-Tech Experience biedt inspiratie voor zowel leerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo als het bedrijfsleven. Tijdens het ochtendprogramma beleven middelbare scholieren leuke doe-activiteiten op het gebied van Techniek & Technologie en maken ze kennis met de wereld van e-mobility, circulariteit, digitalisering en installatietechniek. Zo ervaren ze hoe ze impact kunnen maken door te kiezen voor techniek én ontdekken ze de rooskleurige loopbaanmogelijkheden die de Techsector hun te bieden heeft. Ook vindt er een competitie plaats, waarbij leerlingen van middelbare scholen en mbo-studenten van drieëndertig onderwijsinstellingen uit Amsterdam en daarbuiten het tegen elkaar opnemen in zelfgebouwde elektrische karts. Het gaat daarbij niet om snelheid maar om duurzaamheid en efficiëntie. Ofwel, hoeveel rondjes ze kunnen rijden met hun elektrische voertuig.

In de middag krijgen de aanwezige bedrijven en scholen tijdens het panelgesprek inzicht in wat generatie Z belangrijk vindt. Generatie Z zijn de studenten die momenteel een mbo-opleiding volgen en waarvan helaas bekend is dat er veel uitstroom is in de Techsector, zowel tijdens de opleiding als kort na het behalen van het diploma. Die uitstroom willen de scholen en bedrijven beperken. De aanwezige MBO studenten krijgen meer inzicht in wat de toekomstige arbeidsmarkt vraagt door in gesprek te gaan met de werkgevers.

Zowel studenten en directie van het onderwijs, het bedrijfsleven als de gemeente Amsterdam nemen deel aan dit gesprek. Al deze partijen willen samenwerken om de instroom en de duurzame match tussen generatie Z en de arbeidsmarkt zo optimaal mogelijk te maken.

Meer informatie en heel veel mooie foto’s zijn te vinden op techcampusamsterdam.nl. Bekijk hier ook de aftermovie van een hele geslaagde dag!


Geplaatst op 10-07-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

Het bruist bij Summa Automotive

De poorten van Summa Automotive stonden op woensdag 19 juni wagenwijd open voor een dag vol activiteiten met als klapstuk de autoveiling, waarbij dertien opgeknapte auto’s een nieuwe eigenaar vonden. Diverse onderwijsprojecten kwamen deze dag tot een succesvol einde maar er waren ook workshops, lezingen en introductieactiviteiten voor de nieuwe lichting studenten.

Lees meer
Project Wheeler Dealers in de krant!

Geëlektrificeerde skelters die over de campus rijden, verkoopgesprekken oefenen in de praktijk, opgeknapte barrels die geveild gaan worden: het bruist morgen bij Summa Automotive. Een goed artikel van het Eindhovens Dagblad vandaag over een mooi project van onze school. Eerstejaars studenten kochten oude barrels en knapten die op binnen een bepaald budget, waarna vierdejaars studenten […]

Lees meer
Nieuw magazine Summa Automotive in teken van innovatie

Summa Automotive heeft een nieuw magazine, editie 3. In onze vorige magazines deelden we veel over onze opleidingen, over smart mobility, over onze projecten. Het derde magazine staat geheel in het teken van innovatie. Studenten komen aan het woord, maar ook docenten en autoriteiten in de sector als Maarten Steinbuch en Lex Boon, de directeur […]

Lees meer