Menu
Naar overzicht

E-Tech Experience in het Olympisch Stadion Amsterdam

NexTechnician is aanjager en medeorganisator van de E-Tech Experience, een hele inspirerende belevenis in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De eerste editie vond plaats op 15 juni en hij smaakte naar meer: op 19 juni 2024 volgt editie twee. Onderwijs, bedrijfsleven en gemeente Amsterdam bundelen krachten voor meer technische vakmensen!

Het veranderende klimaat vraagt om een energietransitie en daarvoor zijn heel veel technische vakmensen nodig. Om zoveel mogelijk scholieren te enthousiasmeren voor een opleiding en te werken in de techniek & technologie, bundelen onderwijs, bedrijfsleven en gemeente Amsterdam hun krachten in TechCampus Amsterdam. De eerste editie van de E-Tech Experience in het Olympisch Stadion in Amsterdam komt voort uit deze samenwerking, met de nieuwe Amsterdamse Techniekschool TASC als het kloppend hart. De komende jaren volgen er nog vele experiences als deze. Welkom in de wereld van e-mobility, circulariteit, digitalisering en installatietechniek.

Een dag vol inspiratie voor jongeren én het bedrijfsleven
De E-Tech Experience biedt inspiratie voor zowel leerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo als het bedrijfsleven. Tijdens het ochtendprogramma beleven middelbare scholieren leuke doe-activiteiten op het gebied van Techniek & Technologie en maken ze kennis met de wereld van e-mobility, circulariteit, digitalisering en installatietechniek. Zo ervaren ze hoe ze impact kunnen maken door te kiezen voor techniek én ontdekken ze de rooskleurige loopbaanmogelijkheden die de Techsector hun te bieden heeft. Ook vindt er een competitie plaats, waarbij leerlingen van middelbare scholen en mbo-studenten van drieëndertig onderwijsinstellingen uit Amsterdam en daarbuiten het tegen elkaar opnemen in zelfgebouwde elektrische karts. Het gaat daarbij niet om snelheid maar om duurzaamheid en efficiëntie. Ofwel, hoeveel rondjes ze kunnen rijden met hun elektrische voertuig.

In de middag krijgen de aanwezige bedrijven en scholen tijdens het panelgesprek inzicht in wat generatie Z belangrijk vindt. Generatie Z zijn de studenten die momenteel een mbo-opleiding volgen en waarvan helaas bekend is dat er veel uitstroom is in de Techsector, zowel tijdens de opleiding als kort na het behalen van het diploma. Die uitstroom willen de scholen en bedrijven beperken. De aanwezige MBO studenten krijgen meer inzicht in wat de toekomstige arbeidsmarkt vraagt door in gesprek te gaan met de werkgevers.

Zowel studenten en directie van het onderwijs, het bedrijfsleven als de gemeente Amsterdam nemen deel aan dit gesprek. Al deze partijen willen samenwerken om de instroom en de duurzame match tussen generatie Z en de arbeidsmarkt zo optimaal mogelijk te maken.

Meer informatie en heel veel mooie foto’s zijn te vinden op techcampusamsterdam.nl. Bekijk hier ook de aftermovie van een hele geslaagde dag!


Geplaatst op 10-07-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec sollicitudin nunc quis augue vulputate.

Drie prijzen voor Summa Automotive op WK in Las Vegas

Wat zijn we ongelofelijk trots op onze studenten. Ze wonnen op de WK Waterstof Challenge in Las Vegas maar liefst drie prijzen!

Lees meer
Omroep Brabant over WK Waterstof Challenge in Las Vegas

Summa Automotive werd bezocht door Omroep Brabant. Miró (24), Marijn (19), Wouter (19), Niels (19) en Jesper (19) gaan op 10 september met begeleiders naar Las Vegas voor het WK Waterstof Challenge. Een mooi vervolg op het gewonnen NK in Zwolle. De journalisten hebben studenten en docenten bevraagd en een GoPro op de innovatieve wagen […]

Lees meer
E-Tech Experience in het Olympisch Stadion Amsterdam

NexTechnician is aanjager en medeorganisator van de E-Tech Experience, een hele inspirerende belevenis in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De eerste editie vond plaats op 15 juni en hij smaakte naar meer: op 19 juni 2024 volgt editie twee. Onderwijs, bedrijfsleven en gemeente Amsterdam bundelen krachten voor meer technische vakmensen! Het veranderende klimaat vraagt om […]

Lees meer
Een boeiende dag bij Summa Automotive

Wij zien u denken: hier beneden staat een collage van het studiejaar bij Summa Automotive. Niets is minder waar, alle foto’s zijn op dezelfde dag geschoten: op 29 juni 2023, om precies te zijn. Het bruist iedere dag bij ons, maar deze dag spande de kroon. Een zeepkistenrace voor eersteklassers, met misschien wel betere resultaten […]

Lees meer
Summa Wheeler Dealers

Daar staan ze, onze Summa Wheeler Dealers auto’s! Te wachten op liefhebbers die kopen wat ze altijd al hebben gewild.

Lees meer
Automotive en het Dutch Technology Festival

Het bruist dit weekend bij Summa Automotive op de AutomotiveCampus in Helmond: we zijn een hotspot op het Dutch Technology Festival. De arbeidsmarkt schreeuwt om techniektalent; wij laten graag zien hoe interessant en veelzijdig onze wereld is. Dank aan alle bezoekers!

Lees meer
AutoTech Alliantie

Partner in de spotlights! De auto heeft de afgelopen eeuw een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hedendaagse voertuigen worden steeds geavanceerder, maar de kennis op dit vlak kan de ontwikkelingen niet bijhouden. Hierdoor is veilig autoschadeherstel geen vanzelfsprekendheid meer.

Lees meer
Summa Automotive wint NK Waterstof Challenge!

Een team van Summa Automotive won vandaag het Nederlands kampioenschap Waterstof Challenge in Zwolle. Een geweldige prestatie!

Lees meer
Kennisdag Slimme en Duurzame Mobiliteit NexTechnician goed gewaardeerd!

Op 5 april hebben de niveau 3 en 4 studenten van MBO College Westpoort in workshops uitgebreid kennis kunnen maken met de innovaties van Hyundai Ioniq 6, Nio, Cupra, de gedragsmodule ADAS en toepassing van waterstof met Toyota Mirai.

Lees meer
EV-training in Londen

Enkele collega’s van Summa Automotive waren in Engeland op EV-training om gecertificeerd te worden als trainers op het vlak van EV en om als MAC BV erkende IMI organisatie te worden.

Lees meer
Summa Automotive wordt derde in Shell Eco Marathon

Voor het vijfde jaar op rij deden studenten Technicus automotive engineering van Summa Automotive mee aan de Shell Eco Marathon.

Lees meer
De Waterstof Challenge

De voorronde van de NK Waterstof Challenge werd bij ons gehouden en diverse teams uit het zuiden van het land beconcurreerden elkaar op het parcours in onze praktijkhal.

Lees meer
Een fijne samenwerking!

Een te kort aan technici speelt al jaren. De gevolgen hiervan zagen we al bij Schiphol, waar vliegtuigen steeds vaker aan de grond staan. Ook onze branche loopt met grote passen op dit scenario af.

Lees meer