Menu
Naar overzicht

E-Tech Experience in het Olympisch Stadion Amsterdam

NexTechnician is aanjager en medeorganisator van de E-Tech Experience, een hele inspirerende belevenis in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De eerste editie vond plaats op 15 juni en hij smaakte naar meer: op 19 juni 2024 volgt editie twee. Onderwijs, bedrijfsleven en gemeente Amsterdam bundelen krachten voor meer technische vakmensen!

Het veranderende klimaat vraagt om een energietransitie en daarvoor zijn heel veel technische vakmensen nodig. Om zoveel mogelijk scholieren te enthousiasmeren voor een opleiding en te werken in de techniek & technologie, bundelen onderwijs, bedrijfsleven en gemeente Amsterdam hun krachten in TechCampus Amsterdam. De eerste editie van de E-Tech Experience in het Olympisch Stadion in Amsterdam komt voort uit deze samenwerking, met de nieuwe Amsterdamse Techniekschool TASC als het kloppend hart. De komende jaren volgen er nog vele experiences als deze. Welkom in de wereld van e-mobility, circulariteit, digitalisering en installatietechniek.

Een dag vol inspiratie voor jongeren én het bedrijfsleven
De E-Tech Experience biedt inspiratie voor zowel leerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo als het bedrijfsleven. Tijdens het ochtendprogramma beleven middelbare scholieren leuke doe-activiteiten op het gebied van Techniek & Technologie en maken ze kennis met de wereld van e-mobility, circulariteit, digitalisering en installatietechniek. Zo ervaren ze hoe ze impact kunnen maken door te kiezen voor techniek én ontdekken ze de rooskleurige loopbaanmogelijkheden die de Techsector hun te bieden heeft. Ook vindt er een competitie plaats, waarbij leerlingen van middelbare scholen en mbo-studenten van drieëndertig onderwijsinstellingen uit Amsterdam en daarbuiten het tegen elkaar opnemen in zelfgebouwde elektrische karts. Het gaat daarbij niet om snelheid maar om duurzaamheid en efficiëntie. Ofwel, hoeveel rondjes ze kunnen rijden met hun elektrische voertuig.

In de middag krijgen de aanwezige bedrijven en scholen tijdens het panelgesprek inzicht in wat generatie Z belangrijk vindt. Generatie Z zijn de studenten die momenteel een mbo-opleiding volgen en waarvan helaas bekend is dat er veel uitstroom is in de Techsector, zowel tijdens de opleiding als kort na het behalen van het diploma. Die uitstroom willen de scholen en bedrijven beperken. De aanwezige MBO studenten krijgen meer inzicht in wat de toekomstige arbeidsmarkt vraagt door in gesprek te gaan met de werkgevers.

Zowel studenten en directie van het onderwijs, het bedrijfsleven als de gemeente Amsterdam nemen deel aan dit gesprek. Al deze partijen willen samenwerken om de instroom en de duurzame match tussen generatie Z en de arbeidsmarkt zo optimaal mogelijk te maken.

Meer informatie en heel veel mooie foto’s zijn te vinden op techcampusamsterdam.nl. Bekijk hier ook de aftermovie van een hele geslaagde dag!


Geplaatst op 10-07-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

De AutoProf Beurs 2024

Samen met AutoTech Alliantie en Flexvak Automotive staat Summa Automotive op de AutoProf Beurs 2024 in Gorinchem, op 30/31 januari en 1 februari. Dit is dé plek om in contact te komen met automotive-professionals. Kom alles te weten over actuele ontwikkelingen binnen de branche en over de relevante opleidingen en beroepsperspectieven! Bezoek ons op stand A124. Gratis ticket? […]

Lees meer
Breng kleur aan je toekomst

Een mooie zaterdag in Boxtel, in ons praktijkcentrum voor autoschadeherstel. Dertien talenten namen deel aan de workshop Autospuiter, speciaal geselecteerd uit een grote groep aanmeldingen. Het ging om kandidaten die mogelijk van beroepsrichting willen veranderen. Ze maakten kennis met een prachtig, vaak wat onderbelicht vakmanschap. We hebben theorie besproken: wat zijn bijvoorbeeld belangrijke beschermingsmiddelen, hoe […]

Lees meer
Open Dag Truck Academy van Summa Automotive

We hebben een mooie Open Dag gehad bij Summa Automotive. De Truck Academy had weer goed uitgepakt en dat leverde mooie plaatjes op.

Lees meer