Menu
Naar overzicht

Kennisdag Slimme en Duurzame Mobiliteit NexTechnician goed gewaardeerd!

Op 5 april hebben de niveau 3 en 4 studenten van MBO College Westpoort in workshops uitgebreid kennis kunnen maken met de innovaties van Hyundai Ioniq 6, Nio, Cupra, de gedragsmodule ADAS en toepassing van waterstof met Toyota Mirai. Gelijktijdig kregen de bedrijfswagentechniek studenten van Truck Academy Noord-Holland RPT praktijktraining Electronica. De bedrijvenpartners van NexTechnician leveren daarmee een bijdrage aan de actualiteit van het onderwijs!

De avond werd bezocht door vijftig bedrijven en stond in het teken van kennisuitwisseling over beter opleiden en begeleiden van studenten. Gijs de Jonge van Hogeschool van Amsterdam vertelde in zijn inleiding over het belang om te investeren in kennis op de werkvloer en daarvoor vanuit het onderwijs maatwerk lesmodules beschikbaar te stellen. De opzet van deze dag krijgt zeker een vervolg, de kennisuitwisseling smaakt naar meer. Met dank aan AutoTech Alliantie Summa College, waterstofindeklas.nl, Equipment Group Holland, Autogroep Ursem Barten, Innovam, Truckacademy NH en natuurlijk MBO College Westpoort!


Geplaatst op 16-05-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec sollicitudin nunc quis augue vulputate.

AutoTech Alliantie

Partner in de spotlights! De auto heeft de afgelopen eeuw een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hedendaagse voertuigen worden steeds geavanceerder, maar de kennis op dit vlak kan de ontwikkelingen niet bijhouden. Hierdoor is veilig autoschadeherstel geen vanzelfsprekendheid meer.

Lees meer
Summa Automotive wint NK Waterstof Challenge!

Een team van Summa Automotive won vandaag het Nederlands kampioenschap Waterstof Challenge in Zwolle. Een geweldige prestatie!

Lees meer
Kennisdag Slimme en Duurzame Mobiliteit NexTechnician goed gewaardeerd!

Op 5 april hebben de niveau 3 en 4 studenten van MBO College Westpoort in workshops uitgebreid kennis kunnen maken met de innovaties van Hyundai Ioniq 6, Nio, Cupra, de gedragsmodule ADAS en toepassing van waterstof met Toyota Mirai. Gelijktijdig kregen de bedrijfswagentechniek studenten van Truck Academy Noord-Holland RPT praktijktraining Electronica. De bedrijvenpartners van NexTechnician leveren daarmee een […]

Lees meer
EV-training in Londen

Enkele collega’s van Summa Automotive waren in Engeland op EV-training om gecertificeerd te worden als trainers op het vlak van EV en om als MAC BV erkende IMI organisatie te worden.

Lees meer
Summa Automotive wordt derde in Shell Eco Marathon

Voor het vijfde jaar op rij deden studenten Technicus automotive engineering van Summa Automotive mee aan de Shell Eco Marathon.

Lees meer
De Waterstof Challenge

De voorronde van de NK Waterstof Challenge werd bij ons gehouden en diverse teams uit het zuiden van het land beconcurreerden elkaar op het parcours in onze praktijkhal.

Lees meer
Een fijne samenwerking!

Een te kort aan technici speelt al jaren. De gevolgen hiervan zagen we al bij Schiphol, waar vliegtuigen steeds vaker aan de grond staan. Ook onze branche loopt met grote passen op dit scenario af.

Lees meer