Menu
Naar overzicht

Summa Automotive wordt derde in Shell Eco Marathon

Voor het vijfde jaar op rij deden studenten Technicus automotive engineering van Summa Automotive mee aan de Shell Eco Marathon. Deze zuinigheidswedstrijd is een uitdaging voor 200 teams van studenten uit 20 verschillende landen om de zuinigste auto ever te bouwen. Summa Automotive haalde de derde plaats en haalde daarmee het beste uit hun tank ‘Gas-To-Liquids’ brandstof.

De wedstrijd vond plaats in Londen. De teams konden kiezen uit twee klassen: Prototype en Urban concept. Voor het eerst koos Summa Automotive voor Urban concept, waarbij de nadruk ligt op de zuinige stadsauto van de toekomst. De auto waarmee het team reed werd door henzelf ontworpen en gebouwd.

Volg het team op Facebook


Geplaatst op 14-03-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

Branche High Tech autoschades in de spotlights

De AutoTech Alliantie luidt de noodklok. Goede vakmensen om High Tech autoschades correct en veilig te herstellen sterven uit. Met een splinternieuw magazine zetten we de sector in de spotlights.

Lees meer
IMI (Institute of the Motor Industry) certificatie

Een jaartje geleden zijn we bij Summa Automotive begonnen om IMI (Institute of the Motor Industry) gecertificeerd te worden als onderwijs en examencentrum op het gebied van EV. Na alle EV trainingen level 1 t/m 4 in Engeland doorlopen te hebben, was onlangs onze opleidingslocatie en proces aan de beurt. Onder de indruk van onze […]

Lees meer
Schadehersteltraining: Alliance Automotive Group en Summa Automotive slaan handen ineen

Alliance Automotive Group Benelux en Summa College Automotive gaan samenwerken op het gebied van Rijkserkerkende schadehersteltrainingen en -opleidingen. Deze samenwerking voorziet de autoschadeherstelbranche van trainingen die voldoen aan internationaal geaccrediteerde vereisten, vanuit trainingslocaties in heel Nederland en België. Naast haar eigen trainingen zal Summa ook de merkerkende schadehersteltrainingen van AutoTech Alliantie uitvoeren in de Tech360 […]

Lees meer