Menu
Naar overzicht

Summa Automotive wordt derde in Shell Eco Marathon

Voor het vijfde jaar op rij deden studenten Technicus automotive engineering van Summa Automotive mee aan de Shell Eco Marathon. Deze zuinigheidswedstrijd is een uitdaging voor 200 teams van studenten uit 20 verschillende landen om de zuinigste auto ever te bouwen. Summa Automotive haalde de derde plaats en haalde daarmee het beste uit hun tank ‘Gas-To-Liquids’ brandstof.

De wedstrijd vond plaats in Londen. De teams konden kiezen uit twee klassen: Prototype en Urban concept. Voor het eerst koos Summa Automotive voor Urban concept, waarbij de nadruk ligt op de zuinige stadsauto van de toekomst. De auto waarmee het team reed werd door henzelf ontworpen en gebouwd.

Volg het team op Facebook


Geplaatst op 14-03-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

Nieuw magazine Summa Automotive in teken van innovatie

Summa Automotive heeft een nieuw magazine, editie 3. In onze vorige magazines deelden we veel over onze opleidingen, over smart mobility, over onze projecten. Het derde magazine staat geheel in het teken van innovatie. Studenten komen aan het woord, maar ook docenten en autoriteiten in de sector als Maarten Steinbuch en Lex Boon, de directeur […]

Lees meer
Summa Automotive in AD

Na het paginagrote artikel in ED vorige week, hebben we inmiddels ook de eer gehad om paginagroot in het AD te verschijnen. Met dank aan Algemeen Dagblad: wat goed dat zij zoveel aandacht schenken aan de vele veranderingen in onze sector en de impact daarvan op onze opleidingen. Op de foto hieronder onze directeur Roel […]

Lees meer
Summa Automotive paginagroot in de krant

Vandaag staat onze school Summa Automotive & Smart Mobility met een hele pagina in het Eindhovens Dagblad vanwege de vele ontwikkelingen in onze sector.

Lees meer