Menu
Naar overzicht

Terugblik Tech 3-Daagse 3 t/m 5 oktober te Aalsmeer

Met AutoTech Alliantie zijn we aanwezig geweest op de Tech 3-Daagse te Aalsmeer in de branchehoek Automotive. Ruim 5.500 leerlingen en ouders hebben dit evenement bezocht. We hebben hiervoor verschillende workshops georganiseerd en er is ook een prijsvraag te winnen voor de leerlingen! We nemen je even mee.

In samenwerking met De Techniekmaker, Ben Snoeijs, hebben we leerlingen kennis laten maken met de wereld van autoschadeherstel. Door middel van het programmeren van robots hebben ze de weg gevonden van de plek waar de schade aan de auto is ontstaan, via het bergingsbedrijf naar de juiste schadehersteller. Naast het programmeren van de robots hebben de leerlingen met de Spektro Elektrokit in een veilige omgeving elektrische circuits gebouwd of een slagboom gemaakt, die aangestuurd werd door bijvoorbeeld een sensor. Op deze manier maken de leerlingen kennis met de technieken die ook voorkomen in een high tech voertuig.

Vermaire Haarlem heeft wederom een Tesla ter beschikking gesteld om leerlingen kennis te laten maken met een elektrisch voertuig. In de Tesla is de video Zelfrijdende Auto van Klokhuis | Doen Ze Dat Zo? getoond, waarin uitleg wordt gegeven over hoe een auto zelf kan rijden. De leerlingen hebben vragen kunnen beantwoorden die kans maakt op het winnen van de prijsvraag!

Ook dit jaar heeft NexTechnician de Virtueel Autospuiten Unit geleverd om de leerlingen te ervaren hoe het is om een paneel met autolak te voorzien. Daarnaast heeft het team van Proxcontrol ook workshops op het gebied van autospuiten gegeven. Leerlingen mochten een kleur op staal namaken door kleuren te mengen én met behulp van een echte autospuit, de applicatie Proxcontrol en water ervaren hoe een autospuiter te werk gaat! We hebben veel talent gezien in deze korte tijd!

Kortom: deze dagen zijn weer enorm succesvol geweest. Heel veel dank aan alle vrijwilligers en deelnemers vanuit de teams van Proxcontrol; Alliance Automotive; Reco Groep; ASA Amstelveen; Vermaire; Altac; NexTechnician en de Techniekmaker. Samen maakten we deze workshops tot een succes!

Heel veel foto’s vind je hier.


Geplaatst op 08-11-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

Nieuw magazine Summa Automotive in teken van innovatie

Summa Automotive heeft een nieuw magazine, editie 3. In onze vorige magazines deelden we veel over onze opleidingen, over smart mobility, over onze projecten. Het derde magazine staat geheel in het teken van innovatie. Studenten komen aan het woord, maar ook docenten en autoriteiten in de sector als Maarten Steinbuch en Lex Boon, de directeur […]

Lees meer
Summa Automotive in AD

Na het paginagrote artikel in ED vorige week, hebben we inmiddels ook de eer gehad om paginagroot in het AD te verschijnen. Met dank aan Algemeen Dagblad: wat goed dat zij zoveel aandacht schenken aan de vele veranderingen in onze sector en de impact daarvan op onze opleidingen. Op de foto hieronder onze directeur Roel […]

Lees meer
Summa Automotive paginagroot in de krant

Vandaag staat onze school Summa Automotive & Smart Mobility met een hele pagina in het Eindhovens Dagblad vanwege de vele ontwikkelingen in onze sector.

Lees meer