Menu
Naar overzicht

Terugblik Tech 3-Daagse 3 t/m 5 oktober te Aalsmeer

Met AutoTech Alliantie zijn we aanwezig geweest op de Tech 3-Daagse te Aalsmeer in de branchehoek Automotive. Ruim 5.500 leerlingen en ouders hebben dit evenement bezocht. We hebben hiervoor verschillende workshops georganiseerd en er is ook een prijsvraag te winnen voor de leerlingen! We nemen je even mee.

In samenwerking met De Techniekmaker, Ben Snoeijs, hebben we leerlingen kennis laten maken met de wereld van autoschadeherstel. Door middel van het programmeren van robots hebben ze de weg gevonden van de plek waar de schade aan de auto is ontstaan, via het bergingsbedrijf naar de juiste schadehersteller. Naast het programmeren van de robots hebben de leerlingen met de Spektro Elektrokit in een veilige omgeving elektrische circuits gebouwd of een slagboom gemaakt, die aangestuurd werd door bijvoorbeeld een sensor. Op deze manier maken de leerlingen kennis met de technieken die ook voorkomen in een high tech voertuig.

Vermaire Haarlem heeft wederom een Tesla ter beschikking gesteld om leerlingen kennis te laten maken met een elektrisch voertuig. In de Tesla is de video Zelfrijdende Auto van Klokhuis | Doen Ze Dat Zo? getoond, waarin uitleg wordt gegeven over hoe een auto zelf kan rijden. De leerlingen hebben vragen kunnen beantwoorden die kans maakt op het winnen van de prijsvraag!

Ook dit jaar heeft NexTechnician de Virtueel Autospuiten Unit geleverd om de leerlingen te ervaren hoe het is om een paneel met autolak te voorzien. Daarnaast heeft het team van Proxcontrol ook workshops op het gebied van autospuiten gegeven. Leerlingen mochten een kleur op staal namaken door kleuren te mengen én met behulp van een echte autospuit, de applicatie Proxcontrol en water ervaren hoe een autospuiter te werk gaat! We hebben veel talent gezien in deze korte tijd!

Kortom: deze dagen zijn weer enorm succesvol geweest. Heel veel dank aan alle vrijwilligers en deelnemers vanuit de teams van Proxcontrol; Alliance Automotive; Reco Groep; ASA Amstelveen; Vermaire; Altac; NexTechnician en de Techniekmaker. Samen maakten we deze workshops tot een succes!

Heel veel foto’s vind je hier.


Geplaatst op 08-11-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

Branche High Tech autoschades in de spotlights

De AutoTech Alliantie luidt de noodklok. Goede vakmensen om High Tech autoschades correct en veilig te herstellen sterven uit. Met een splinternieuw magazine zetten we de sector in de spotlights.

Lees meer
IMI (Institute of the Motor Industry) certificatie

Een jaartje geleden zijn we bij Summa Automotive begonnen om IMI (Institute of the Motor Industry) gecertificeerd te worden als onderwijs en examencentrum op het gebied van EV. Na alle EV trainingen level 1 t/m 4 in Engeland doorlopen te hebben, was onlangs onze opleidingslocatie en proces aan de beurt. Onder de indruk van onze […]

Lees meer
Schadehersteltraining: Alliance Automotive Group en Summa Automotive slaan handen ineen

Alliance Automotive Group Benelux en Summa College Automotive gaan samenwerken op het gebied van Rijkserkerkende schadehersteltrainingen en -opleidingen. Deze samenwerking voorziet de autoschadeherstelbranche van trainingen die voldoen aan internationaal geaccrediteerde vereisten, vanuit trainingslocaties in heel Nederland en België. Naast haar eigen trainingen zal Summa ook de merkerkende schadehersteltrainingen van AutoTech Alliantie uitvoeren in de Tech360 […]

Lees meer