Menu
Naar overzicht

Breng kleur aan je toekomst

Een mooie zaterdag in Boxtel, in ons praktijkcentrum voor autoschadeherstel. Dertien talenten namen deel aan de workshop Autospuiter, speciaal geselecteerd uit een grote groep aanmeldingen. Het ging om kandidaten die mogelijk van beroepsrichting willen veranderen. Ze maakten kennis met een prachtig, vaak wat onderbelicht vakmanschap. We hebben theorie besproken: wat zijn bijvoorbeeld belangrijke beschermingsmiddelen, hoe ga je veilig te werk? Daarna gingen we aan de slag.

Uitdeuken, plamuren, het strak maken van een deuk in een scherm. Vervolgens de cabine in voor de grondverf, het matteren van het scherm en ten slotte het in kleur spuiten. Het lijkt allemaal een stuk eenvoudiger dan het is! We hebben kleuren gemengd met de mengmachine en een schaalmodel gespoten en in de blanke lak gezet. Mooi dat we al deze mogelijkheden in huis hebben. Een mooie ervaring en de eerste aanmelding voor de opleiding Autospuiter is inmiddels binnen. Een goede dag voor alle partijen!

We maakten deze dag mogelijk samen met Flexvak Automotive Proxcontrol Holding BV en AutoTech Alliantie – dankjewel voor het kleur geven aan deze dag!


Geplaatst op 30-01-2024 in Duurzame en slimme mobiliteit   Opleidingen  

Ander nieuws

De AutoProf Beurs 2024

Samen met AutoTech Alliantie en Flexvak Automotive staat Summa Automotive op de AutoProf Beurs 2024 in Gorinchem, op 30/31 januari en 1 februari. Dit is dé plek om in contact te komen met automotive-professionals. Kom alles te weten over actuele ontwikkelingen binnen de branche en over de relevante opleidingen en beroepsperspectieven! Bezoek ons op stand A124. Gratis ticket? […]

Lees meer
Open Dag Truck Academy van Summa Automotive

We hebben een mooie Open Dag gehad bij Summa Automotive. De Truck Academy had weer goed uitgepakt en dat leverde mooie plaatjes op.

Lees meer
Summa Automotive trotse gastheer voorronde Skills Heroes

Op vrijdag en zaterdag 12 en 13 januari 2024 werden er bij Summa Automotive voor het eerst landelijke kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes gehouden, met diverse toptalenten uit het hele land. Vanuit onze school was Mike Egelie (21) actief; vierdeklasser Technisch Specialist. Met zeventien anderen boog hij zich over de vraagstukken; ze beschikten allemaal over een […]

Lees meer