Menu
Naar overzicht

Breng kleur aan je toekomst

Een mooie zaterdag in Boxtel, in ons praktijkcentrum voor autoschadeherstel. Dertien talenten namen deel aan de workshop Autospuiter, speciaal geselecteerd uit een grote groep aanmeldingen. Het ging om kandidaten die mogelijk van beroepsrichting willen veranderen. Ze maakten kennis met een prachtig, vaak wat onderbelicht vakmanschap. We hebben theorie besproken: wat zijn bijvoorbeeld belangrijke beschermingsmiddelen, hoe ga je veilig te werk? Daarna gingen we aan de slag.

Uitdeuken, plamuren, het strak maken van een deuk in een scherm. Vervolgens de cabine in voor de grondverf, het matteren van het scherm en ten slotte het in kleur spuiten. Het lijkt allemaal een stuk eenvoudiger dan het is! We hebben kleuren gemengd met de mengmachine en een schaalmodel gespoten en in de blanke lak gezet. Mooi dat we al deze mogelijkheden in huis hebben. Een mooie ervaring en de eerste aanmelding voor de opleiding Autospuiter is inmiddels binnen. Een goede dag voor alle partijen!

We maakten deze dag mogelijk samen met Flexvak Automotive Proxcontrol Holding BV en AutoTech Alliantie – dankjewel voor het kleur geven aan deze dag!


Geplaatst op 30-01-2024 in Duurzame en slimme mobiliteit   Opleidingen  

Ander nieuws

Het bruist bij Summa Automotive

De poorten van Summa Automotive stonden op woensdag 19 juni wagenwijd open voor een dag vol activiteiten met als klapstuk de autoveiling, waarbij dertien opgeknapte auto’s een nieuwe eigenaar vonden. Diverse onderwijsprojecten kwamen deze dag tot een succesvol einde maar er waren ook workshops, lezingen en introductieactiviteiten voor de nieuwe lichting studenten.

Lees meer
Project Wheeler Dealers in de krant!

Geëlektrificeerde skelters die over de campus rijden, verkoopgesprekken oefenen in de praktijk, opgeknapte barrels die geveild gaan worden: het bruist morgen bij Summa Automotive. Een goed artikel van het Eindhovens Dagblad vandaag over een mooi project van onze school. Eerstejaars studenten kochten oude barrels en knapten die op binnen een bepaald budget, waarna vierdejaars studenten […]

Lees meer
Nieuw magazine Summa Automotive in teken van innovatie

Summa Automotive heeft een nieuw magazine, editie 3. In onze vorige magazines deelden we veel over onze opleidingen, over smart mobility, over onze projecten. Het derde magazine staat geheel in het teken van innovatie. Studenten komen aan het woord, maar ook docenten en autoriteiten in de sector als Maarten Steinbuch en Lex Boon, de directeur […]

Lees meer