Menu

Over ons

Creativiteit, innovatie en kennisuitwisseling
Vakspecialisten uit de bedrijven en docenten uit het mbo kunnen veel beter samen innovatief onderwijs maken, waardoor mbo-studenten en werknemers in de automotivesector kunnen excelleren. Door hen intensief samen te laten werken aan de inrichting van het onderwijs ontstaan creativiteit, innovatie en kennis uitwisseling.

Succesvolle carrière of vervolgstudie
Het M.A.C. stimuleert de innovatie van de beroepsinhoudelijke ontwikkeling van haar studenten, gericht op vaktechniek en attitude. Zo krijgen studenten een uitdagende opleiding. Een opleiding, die voor hem of haar zo betekenisvol is, dat een succesvolle carrière bij een innovatief bedrijf in de automotivesector verzekerd is of een vervolgstap in het HBO.

Netwerkorganisatie
Het M.A.C. faciliteert bedrijven en ROC’s bij hun doel om medewerkers en mbo-studenten zodanig op te leiden dat zij direct inzetbaar zijn. Het M.A.C. initieert samenwerking op basis van behoeftes uit het bedrijfsleven. Waar nodig stimuleert het M.A.C. die samenwerking door middelen ter beschikking te stellen om het onderwijs vorm en inhoud te geven.

Nieuwste technologieën
Studenten moeten kunnen leren in modern ingerichte praktijkruimtes met de nieuwste hulpmiddelen en gereedschappen. Daarom brengt het M.A.C. partijen bij elkaar om een opleidingswens te vertalen naar aanbod van onderwijs. Het M.A.C. coördineert en stimuleert de samenwerking tussen het vragende bedrijf en de aanbiedende onderwijsorganisaties.

De bbl-opleidingen zijn in een nieuw jasje gestoken: lees hier alles over de moderne praktijkcentra.

Vakbekwame docenten en experts uit het bedrijfsleven
Het M.A.C. zorgt voor vakbekwame docenten uit het onderwijs of het bedrijfsleven. Deze docenten hebben een goede kennis van de moderne technologie, mede omdat hun vaardigheden en kennis ook via het M.A.C. zijn geactualiseerd. Experts uit het bedrijfsleven zorgen voor deze kennisoverdracht.

Belangrijke waardes: initiëren, samenwerken en kwaliteit

  • Initiëren: het M.A.C. kijkt voortdurend waar zij kansen kan benutten voor haar partners uit het onderwijs en bedrijfsleven.
  • Samenwerken: het M.A.C. treedt verbindend op tussen de verschillende partijen, zodat zij ook met energie en plezier samen het onderwijs maken en geven.
  • Kwaliteit: dit staat voorop bij alles wat het M.A.C. onderneemt, zowel voor haarzelf als ook voor de partners waarmee ze werkt.

De strategische partners van het M.A.C. zijn:
Summa College, ROC Ter Aa, DAF, VDL, Automotive NL en ACE.