Menu
Naar overzicht

Deelname aan de PPO Doe-dagen

Ieder jaar organiseert Platform Techniek Rivierenland de PPO DOE-dagen voor leerlingen van de Praktijkschool en leerlingen van VMBO basis en kader die een keuze moeten maken voor hun profiel. Bij het maken van een beroepskeuze helpt het deze leerlingen enorm om het beroep te ervaren en om het beroep überhaupt te kennen. Autoschadeherstel is een niche markt en staat niet op het netvlies bij de jeugd, want ze komen er nagenoeg niet mee in aanraking.

Op de vraag of wij schade willen promoten, hoefden we dan ook niet lang na te denken. Een collega heeft de praktijk nagebootst in een klaslokaal en de leerlingen konden in groepjes van 8-10 leerlingen kleine opdrachten oefenen. In totaal 18 groepen hebben deelgenomen in twee dagen tijd en een beeld gekregen van een mogelijk onbekend beroep. Benieuwd wie we in de toekomst terug gaan zien!


Geplaatst op 13-12-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

De AutoProf Beurs 2024

Samen met AutoTech Alliantie en Flexvak Automotive staat Summa Automotive op de AutoProf Beurs 2024 in Gorinchem, op 30/31 januari en 1 februari. Dit is dé plek om in contact te komen met automotive-professionals. Kom alles te weten over actuele ontwikkelingen binnen de branche en over de relevante opleidingen en beroepsperspectieven! Bezoek ons op stand A124. Gratis ticket? […]

Lees meer
Breng kleur aan je toekomst

Een mooie zaterdag in Boxtel, in ons praktijkcentrum voor autoschadeherstel. Dertien talenten namen deel aan de workshop Autospuiter, speciaal geselecteerd uit een grote groep aanmeldingen. Het ging om kandidaten die mogelijk van beroepsrichting willen veranderen. Ze maakten kennis met een prachtig, vaak wat onderbelicht vakmanschap. We hebben theorie besproken: wat zijn bijvoorbeeld belangrijke beschermingsmiddelen, hoe […]

Lees meer
Open Dag Truck Academy van Summa Automotive

We hebben een mooie Open Dag gehad bij Summa Automotive. De Truck Academy had weer goed uitgepakt en dat leverde mooie plaatjes op.

Lees meer