Menu
Naar overzicht

Deelname aan de PPO Doe-dagen

Ieder jaar organiseert Platform Techniek Rivierenland de PPO DOE-dagen voor leerlingen van de Praktijkschool en leerlingen van VMBO basis en kader die een keuze moeten maken voor hun profiel. Bij het maken van een beroepskeuze helpt het deze leerlingen enorm om het beroep te ervaren en om het beroep überhaupt te kennen. Autoschadeherstel is een niche markt en staat niet op het netvlies bij de jeugd, want ze komen er nagenoeg niet mee in aanraking.

Op de vraag of wij schade willen promoten, hoefden we dan ook niet lang na te denken. Een collega heeft de praktijk nagebootst in een klaslokaal en de leerlingen konden in groepjes van 8-10 leerlingen kleine opdrachten oefenen. In totaal 18 groepen hebben deelgenomen in twee dagen tijd en een beeld gekregen van een mogelijk onbekend beroep. Benieuwd wie we in de toekomst terug gaan zien!


Geplaatst op 13-12-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

Nieuw magazine Summa Automotive in teken van innovatie

Summa Automotive heeft een nieuw magazine, editie 3. In onze vorige magazines deelden we veel over onze opleidingen, over smart mobility, over onze projecten. Het derde magazine staat geheel in het teken van innovatie. Studenten komen aan het woord, maar ook docenten en autoriteiten in de sector als Maarten Steinbuch en Lex Boon, de directeur […]

Lees meer
Summa Automotive in AD

Na het paginagrote artikel in ED vorige week, hebben we inmiddels ook de eer gehad om paginagroot in het AD te verschijnen. Met dank aan Algemeen Dagblad: wat goed dat zij zoveel aandacht schenken aan de vele veranderingen in onze sector en de impact daarvan op onze opleidingen. Op de foto hieronder onze directeur Roel […]

Lees meer
Summa Automotive paginagroot in de krant

Vandaag staat onze school Summa Automotive & Smart Mobility met een hele pagina in het Eindhovens Dagblad vanwege de vele ontwikkelingen in onze sector.

Lees meer