Menu
Naar overzicht

Het bruist bij Summa Automotive

De poorten van Summa Automotive stonden op woensdag 19 juni wagenwijd open voor een dag vol activiteiten met als klapstuk de autoveiling, waarbij dertien opgeknapte auto’s een nieuwe eigenaar vonden. Diverse onderwijsprojecten kwamen deze dag tot een succesvol einde maar er waren ook workshops, lezingen en introductieactiviteiten voor de nieuwe lichting studenten.

De dag begon met de Scrapheap Challenge voor tweedejaars studenten Technisch Specialist: oude skelters hebben zij geëlektrificeerd met dynamo’s en ze raasden al snel over de Automotive Campus. Daarna reden zeepkisten in de praktijkhal van een helling af: knap werk van eerstejaars studenten Engineering. Ze begonnen met niets anders dan een opdracht en veel materiaal. De keuring hebben ze prima doorstaan, volgend jaar is het aan deze studenten om deze voertuigen te elektrificeren.

Oude barrels oplappen
Aan het einde van de middag vulde een gezonde spanning de praktijkhal. Maandenlang werkten de projectgroepen naar dit moment toe, ze hebben hun handen letterlijk én figuurlijk vuilgemaakt om dertien auto’s weer in topstaat te brengen. Wheeler Dealers is een inmiddels vrij bekend fenomeen, ook gezien de aandacht van de regionale en lokale media. In het kort: met een budget op zak kochten eerstejaars studenten Technisch Specialist een oude wagen. Er moest wel het een en ander gebeuren om ze weer door de apk te krijgen. Na flink sleutelen kwam dat uiteindelijk voor elkaar; bij de ene auto kostte het wat meer inspanningen dan bij de andere. De strengste keuring kwam wellicht van de vierdejaarsstudenten, die er vervolgens een midweek mee op roadtrip gingen om de opgelapte auto’s eens goed te testen. Een topweek waarmee zij hun studie op een leuke manier hebben afgerond. En nu staan de wagens weer in de praktijkhal. De laatste reparaties zijn nog snel uitgevoerd, de laatste vuiltjes zijn weggepoetst. Dat moest ook wel, want op maandag stond het Eindhovens Dagblad tussen de wagens met een fotograaf. Projectleider Bart Bouwmans (momenteel genomineerd voor de titel mbo-docent van het jaar!) en diverse studenten werden geïnterviewd over het project.

De veiling
In drie series werden de auto’s verkocht, maar niet voor een laatste schouwing waarbij de studenten Manager Mobiliteitsbranche de nodige adviezen verstrekten aan geïnteresseerde potentiële kopers. Een voor een werden de auto’s daarna binnengereden. Wat waren er veel mensen op afgekomen! Veilingmeester Maarten Donkers interviewde de studenten en zorgde voor spannende momenten op de vloer. Studenten, alumni, docenten, ouders, mensen in de auto-industrie: er was veel interesse en de bordjes werden flink omhooggehouden. “Eenmaal, andermaal, verkocht!” Alle wagens vonden een nieuwe eigenaar, het ging om prijzen tussen de 400 en 1400 euro. Vooral de Mini Cooper oogstte bewondering. Een moeder: “Ik kwam alleen maar kijken, ik had nooit verwacht dat ik vandaag een auto zou kopen!”

Topreacties
Een heerlijke dag met de afronding van leerzame, leuke projecten – maar ook met veel gezelligheid, een frietkraam, veel zon en goede gesprekken met professionals binnen de sector. “De mooiste onderwijsdag van mijn leven”, schreef een docent op Linkedin. En een moeder op datzelfde platform: “Wat een positieve energie! Onze automotive-studente kwam thuis met een brede grijns, spannende skelterrace-filmpjes én de Quiz-winst! #heerlijkeopleiding #zohoortschooltezijn”. Wat een fijne reacties! Ze geven voldoening en zijn een drijfveer om volgend jaar nog meer te schitteren vanaf de Automotive Campus.


Geplaatst op 21-06-2024 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

Project Wheeler Dealers in de krant!

Geëlektrificeerde skelters die over de campus rijden, verkoopgesprekken oefenen in de praktijk, opgeknapte barrels die geveild gaan worden: het bruist morgen bij Summa Automotive. Een goed artikel van het Eindhovens Dagblad vandaag over een mooi project van onze school. Eerstejaars studenten kochten oude barrels en knapten die op binnen een bepaald budget, waarna vierdejaars studenten […]

Lees meer
Nieuw magazine Summa Automotive in teken van innovatie

Summa Automotive heeft een nieuw magazine, editie 3. In onze vorige magazines deelden we veel over onze opleidingen, over smart mobility, over onze projecten. Het derde magazine staat geheel in het teken van innovatie. Studenten komen aan het woord, maar ook docenten en autoriteiten in de sector als Maarten Steinbuch en Lex Boon, de directeur […]

Lees meer
Summa Automotive in AD

Na het paginagrote artikel in ED vorige week, hebben we inmiddels ook de eer gehad om paginagroot in het AD te verschijnen. Met dank aan Algemeen Dagblad: wat goed dat zij zoveel aandacht schenken aan de vele veranderingen in onze sector en de impact daarvan op onze opleidingen. Op de foto hieronder onze directeur Roel […]

Lees meer