Menu
Naar overzicht

Keuzedeel Automotive Industrie maakt studenten breed inzetbaar in de autosector

De automotive industrie groeit en verandert in een razendsnel tempo. De snelle veranderingen en de inbouw en integratie van IT-software maken het werk in de autobranche steeds complexer. Tegelijkertijd nemen de verwachtingen van bedrijven toe dat startende medewerkers problemen op tijd identificeren, voorkomen en oplossen. Een goede aansluiting van onderwijs bij het beroepenveld is belangrijker dan ooit. Daarom zijn we enorm trots dat het keuzedeel ‘Automotive Industrie’ is goedgekeurd.

Het keuzedeel maakt deel uit van de RIF Duurzame en Slimme Mobiliteit. RIF staat voor Regionaal Investeringsfonds: een landelijke subsidieregeling. Binnen ons eigen RIF-project richten wij ons op innovatie en de vernieuwing van opleidingen bij schade, personenwagens en bedrijfswagens. Samen zorgen we voor actueel onderwijs en voldoende en goed gekwalificeerd automotive personeel.

Streepje voor
Roel Akkerman, directeur Summa Automotive & Smart Mobility, vertelt: “Het keuzedeel Automotive Industrie bestaat al een langere tijd. Steeds vaker liepen we tegen de uitdaging aan om de aansluiting met het bedrijfsleven te onderhouden en tegelijkertijd alle onderdelen goed te examineren. We zochten de samenwerking op met bedrijven, om het gat tussen onderwijs en het bedrijfsleven te verkleinen.”

Het keuzedeel Automotive Industrie geeft studenten een verdieping en verbreding van kennis en vaardigheden die meteen in de praktijk toegepast kunnen worden. Voorbeelden zijn het inbouwen en samenvoegen van nieuwe IT-software in voertuigen en installaties binnen de automotive industrie. Ook het maken, optimaliseren en uitvoeren van testen komt aan bod tijdens het keuzedeel. Dit is precies waar bedrijven naar op zoek zijn en het geeft de studenten een voorsprong.

Uniek in Nederland
In Nederland is Summa Automotive de enige aanbieder van het keuzedeel Automotive Industrie”, vertelt Roel. “Het maakt ons uniek en zorgt dat ons onderwijsaanbod beter aansluit bij het bedrijfsleven. Dat is voordelig voor bedrijven, maar vooral ook voor onze studenten. Het is een goede voorbereiding op het bedrijfsleven.”

Het keuzedeel Automotive Industrie zorgt dat studenten breder inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt. De kennis van de werking van technieken, systemen en processen zorgen dat studenten zich snel prettig en op hun gemak voelen om het gesprek aan te gaan met medewerkers van design, manufacturing en testing.

Toekomst in de autobranche
Niet iedere student die auto’s interessant vindt, wil uiteindelijk in de garage werken. Dat hoeft ook helemaal niet. Waar een student uiteindelijk terechtkomt hangt af van de opleiding of richting. Kiest een student voor een opleiding waar het keuzedeel in zit, dan richten ze zich op hoe een auto wordt gemaakt, niet hoe deze wordt gerepareerd of onderhouden.

Wil je meer informatie over het keuzedeel Automotive Industrie? Bekijk de opleidingen van Summa Automotive. Ook bieden we veel informatie over de RIF en alle bijbehorende activiteiten op onze website www.mboautomotivecenter.nl.


Geplaatst op 21-12-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

Het bruist bij Summa Automotive

De poorten van Summa Automotive stonden op woensdag 19 juni wagenwijd open voor een dag vol activiteiten met als klapstuk de autoveiling, waarbij dertien opgeknapte auto’s een nieuwe eigenaar vonden. Diverse onderwijsprojecten kwamen deze dag tot een succesvol einde maar er waren ook workshops, lezingen en introductieactiviteiten voor de nieuwe lichting studenten.

Lees meer
Project Wheeler Dealers in de krant!

Geëlektrificeerde skelters die over de campus rijden, verkoopgesprekken oefenen in de praktijk, opgeknapte barrels die geveild gaan worden: het bruist morgen bij Summa Automotive. Een goed artikel van het Eindhovens Dagblad vandaag over een mooi project van onze school. Eerstejaars studenten kochten oude barrels en knapten die op binnen een bepaald budget, waarna vierdejaars studenten […]

Lees meer
Nieuw magazine Summa Automotive in teken van innovatie

Summa Automotive heeft een nieuw magazine, editie 3. In onze vorige magazines deelden we veel over onze opleidingen, over smart mobility, over onze projecten. Het derde magazine staat geheel in het teken van innovatie. Studenten komen aan het woord, maar ook docenten en autoriteiten in de sector als Maarten Steinbuch en Lex Boon, de directeur […]

Lees meer