Menu
Naar overzicht

Keuzedeel Automotive Industrie maakt studenten breed inzetbaar in de autosector

De automotive industrie groeit en verandert in een razendsnel tempo. De snelle veranderingen en de inbouw en integratie van IT-software maken het werk in de autobranche steeds complexer. Tegelijkertijd nemen de verwachtingen van bedrijven toe dat startende medewerkers problemen op tijd identificeren, voorkomen en oplossen. Een goede aansluiting van onderwijs bij het beroepenveld is belangrijker dan ooit. Daarom zijn we enorm trots dat het keuzedeel ‘Automotive Industrie’ is goedgekeurd.

Het keuzedeel maakt deel uit van de RIF Duurzame en Slimme Mobiliteit. RIF staat voor Regionaal Investeringsfonds: een landelijke subsidieregeling. Binnen ons eigen RIF-project richten wij ons op innovatie en de vernieuwing van opleidingen bij schade, personenwagens en bedrijfswagens. Samen zorgen we voor actueel onderwijs en voldoende en goed gekwalificeerd automotive personeel.

Streepje voor
Roel Akkerman, directeur Summa Automotive & Smart Mobility, vertelt: “Het keuzedeel Automotive Industrie bestaat al een langere tijd. Steeds vaker liepen we tegen de uitdaging aan om de aansluiting met het bedrijfsleven te onderhouden en tegelijkertijd alle onderdelen goed te examineren. We zochten de samenwerking op met bedrijven, om het gat tussen onderwijs en het bedrijfsleven te verkleinen.”

Het keuzedeel Automotive Industrie geeft studenten een verdieping en verbreding van kennis en vaardigheden die meteen in de praktijk toegepast kunnen worden. Voorbeelden zijn het inbouwen en samenvoegen van nieuwe IT-software in voertuigen en installaties binnen de automotive industrie. Ook het maken, optimaliseren en uitvoeren van testen komt aan bod tijdens het keuzedeel. Dit is precies waar bedrijven naar op zoek zijn en het geeft de studenten een voorsprong.

Uniek in Nederland
In Nederland is Summa Automotive de enige aanbieder van het keuzedeel Automotive Industrie”, vertelt Roel. “Het maakt ons uniek en zorgt dat ons onderwijsaanbod beter aansluit bij het bedrijfsleven. Dat is voordelig voor bedrijven, maar vooral ook voor onze studenten. Het is een goede voorbereiding op het bedrijfsleven.”

Het keuzedeel Automotive Industrie zorgt dat studenten breder inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt. De kennis van de werking van technieken, systemen en processen zorgen dat studenten zich snel prettig en op hun gemak voelen om het gesprek aan te gaan met medewerkers van design, manufacturing en testing.

Toekomst in de autobranche
Niet iedere student die auto’s interessant vindt, wil uiteindelijk in de garage werken. Dat hoeft ook helemaal niet. Waar een student uiteindelijk terechtkomt hangt af van de opleiding of richting. Kiest een student voor een opleiding waar het keuzedeel in zit, dan richten ze zich op hoe een auto wordt gemaakt, niet hoe deze wordt gerepareerd of onderhouden.

Wil je meer informatie over het keuzedeel Automotive Industrie? Bekijk de opleidingen van Summa Automotive. Ook bieden we veel informatie over de RIF en alle bijbehorende activiteiten op onze website www.mboautomotivecenter.nl.


Geplaatst op 21-12-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

De AutoProf Beurs 2024

Samen met AutoTech Alliantie en Flexvak Automotive staat Summa Automotive op de AutoProf Beurs 2024 in Gorinchem, op 30/31 januari en 1 februari. Dit is dé plek om in contact te komen met automotive-professionals. Kom alles te weten over actuele ontwikkelingen binnen de branche en over de relevante opleidingen en beroepsperspectieven! Bezoek ons op stand A124. Gratis ticket? […]

Lees meer
Breng kleur aan je toekomst

Een mooie zaterdag in Boxtel, in ons praktijkcentrum voor autoschadeherstel. Dertien talenten namen deel aan de workshop Autospuiter, speciaal geselecteerd uit een grote groep aanmeldingen. Het ging om kandidaten die mogelijk van beroepsrichting willen veranderen. Ze maakten kennis met een prachtig, vaak wat onderbelicht vakmanschap. We hebben theorie besproken: wat zijn bijvoorbeeld belangrijke beschermingsmiddelen, hoe […]

Lees meer
Open Dag Truck Academy van Summa Automotive

We hebben een mooie Open Dag gehad bij Summa Automotive. De Truck Academy had weer goed uitgepakt en dat leverde mooie plaatjes op.

Lees meer