Menu
Naar overzicht

Open Dag: werven voor de schadesector

Onlangs was er een open dag in het Van Mossel-museum in Waalwijk, waar elf nieuwe medewerkers zijn geworven voor een opleiding en baan bij de autoschadeafdeling. De medewerkers werkten eerder niet in de schadebranche.

De open dag is een initiatief van AutoTech Alliantie, in samenwerking met FlexVak Automotive en Van Mossel Autoschade. 23 geïnteresseerden bezochten het museum in Waalwijk.

Volgens AutoTech Alliantie is de interesse van 23 mensen veelbelovend. “Het feit dat 11 van hen zich hebben aangemeld voor opleidingen en banen in de schadesector is fantastisch nieuws”, zegt de Alliantie. “Opvallend is dat ook veel dames de handschoenen aannamen en de branche ingaan. Zowel voor front office als de werkplaats, maar ook als autospuiter.”

Het werven van personeel afkomstig uit een ‘zijstroom in de technieksector’, zoals de Alliantie het noemt, is niet van alle dagen. Meestal vertrekt personeel juist van de schadesector naar een andere branche.


Geplaatst op 12-12-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

Het bruist bij Summa Automotive

De poorten van Summa Automotive stonden op woensdag 19 juni wagenwijd open voor een dag vol activiteiten met als klapstuk de autoveiling, waarbij dertien opgeknapte auto’s een nieuwe eigenaar vonden. Diverse onderwijsprojecten kwamen deze dag tot een succesvol einde maar er waren ook workshops, lezingen en introductieactiviteiten voor de nieuwe lichting studenten.

Lees meer
Project Wheeler Dealers in de krant!

Geëlektrificeerde skelters die over de campus rijden, verkoopgesprekken oefenen in de praktijk, opgeknapte barrels die geveild gaan worden: het bruist morgen bij Summa Automotive. Een goed artikel van het Eindhovens Dagblad vandaag over een mooi project van onze school. Eerstejaars studenten kochten oude barrels en knapten die op binnen een bepaald budget, waarna vierdejaars studenten […]

Lees meer
Nieuw magazine Summa Automotive in teken van innovatie

Summa Automotive heeft een nieuw magazine, editie 3. In onze vorige magazines deelden we veel over onze opleidingen, over smart mobility, over onze projecten. Het derde magazine staat geheel in het teken van innovatie. Studenten komen aan het woord, maar ook docenten en autoriteiten in de sector als Maarten Steinbuch en Lex Boon, de directeur […]

Lees meer