Menu
Naar overzicht

Open Dag: werven voor de schadesector

Onlangs was er een open dag in het Van Mossel-museum in Waalwijk, waar elf nieuwe medewerkers zijn geworven voor een opleiding en baan bij de autoschadeafdeling. De medewerkers werkten eerder niet in de schadebranche.

De open dag is een initiatief van AutoTech Alliantie, in samenwerking met FlexVak Automotive en Van Mossel Autoschade. 23 geïnteresseerden bezochten het museum in Waalwijk.

Volgens AutoTech Alliantie is de interesse van 23 mensen veelbelovend. “Het feit dat 11 van hen zich hebben aangemeld voor opleidingen en banen in de schadesector is fantastisch nieuws”, zegt de Alliantie. “Opvallend is dat ook veel dames de handschoenen aannamen en de branche ingaan. Zowel voor front office als de werkplaats, maar ook als autospuiter.”

Het werven van personeel afkomstig uit een ‘zijstroom in de technieksector’, zoals de Alliantie het noemt, is niet van alle dagen. Meestal vertrekt personeel juist van de schadesector naar een andere branche.


Geplaatst op 12-12-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

De AutoProf Beurs 2024

Samen met AutoTech Alliantie en Flexvak Automotive staat Summa Automotive op de AutoProf Beurs 2024 in Gorinchem, op 30/31 januari en 1 februari. Dit is dé plek om in contact te komen met automotive-professionals. Kom alles te weten over actuele ontwikkelingen binnen de branche en over de relevante opleidingen en beroepsperspectieven! Bezoek ons op stand A124. Gratis ticket? […]

Lees meer
Breng kleur aan je toekomst

Een mooie zaterdag in Boxtel, in ons praktijkcentrum voor autoschadeherstel. Dertien talenten namen deel aan de workshop Autospuiter, speciaal geselecteerd uit een grote groep aanmeldingen. Het ging om kandidaten die mogelijk van beroepsrichting willen veranderen. Ze maakten kennis met een prachtig, vaak wat onderbelicht vakmanschap. We hebben theorie besproken: wat zijn bijvoorbeeld belangrijke beschermingsmiddelen, hoe […]

Lees meer
Open Dag Truck Academy van Summa Automotive

We hebben een mooie Open Dag gehad bij Summa Automotive. De Truck Academy had weer goed uitgepakt en dat leverde mooie plaatjes op.

Lees meer