Menu
Naar overzicht

Een fijne samenwerking!

Een te kort aan technici speelt al jaren. De gevolgen hiervan zagen we al bij Schiphol, waar vliegtuigen steeds vaker aan de grond staan. Ook onze branche loopt met grote passen op dit scenario af. Daarnaast worden onze technici aan alle kanten verleid om elders te gaan werken én zorgt het ontbreken van de juiste kennis over de nieuwste voertuigen ervoor dat het borgen van veilig herstel een steeds grotere opgave wordt.

Om te zorgen dat de juiste kennis op de werkvloer komt maken onder meer het Summa College, AutoTech Alliantie en NexTechnician/ROC Amsterdam deel uit van het project Duurzame en Slimme Mobiliteit. Wij zetten ons in voor een betere aansluiting van opleidingen op de groeiende behoefte in onze veranderende markt. Aan ons de taak om deze jongeren te bereiken en al tijdens hun opleiding te begeleiden, zodat ze over vier jaar als volwaardig technicus aan de slag kunnen! Een fijne, waardevolle samenwerking!

Een bericht van onze partner AutoTech Alliantie


Geplaatst op 14-03-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

Het bruist bij Summa Automotive

De poorten van Summa Automotive stonden op woensdag 19 juni wagenwijd open voor een dag vol activiteiten met als klapstuk de autoveiling, waarbij dertien opgeknapte auto’s een nieuwe eigenaar vonden. Diverse onderwijsprojecten kwamen deze dag tot een succesvol einde maar er waren ook workshops, lezingen en introductieactiviteiten voor de nieuwe lichting studenten.

Lees meer
Project Wheeler Dealers in de krant!

Geëlektrificeerde skelters die over de campus rijden, verkoopgesprekken oefenen in de praktijk, opgeknapte barrels die geveild gaan worden: het bruist morgen bij Summa Automotive. Een goed artikel van het Eindhovens Dagblad vandaag over een mooi project van onze school. Eerstejaars studenten kochten oude barrels en knapten die op binnen een bepaald budget, waarna vierdejaars studenten […]

Lees meer
Nieuw magazine Summa Automotive in teken van innovatie

Summa Automotive heeft een nieuw magazine, editie 3. In onze vorige magazines deelden we veel over onze opleidingen, over smart mobility, over onze projecten. Het derde magazine staat geheel in het teken van innovatie. Studenten komen aan het woord, maar ook docenten en autoriteiten in de sector als Maarten Steinbuch en Lex Boon, de directeur […]

Lees meer