Menu
Naar overzicht

Summa Automotive trotse gastheer voorronde Skills Heroes

Op vrijdag en zaterdag 12 en 13 januari 2024 werden er bij Summa Automotive voor het eerst landelijke kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes gehouden, met diverse toptalenten uit het hele land. Vanuit onze school was Mike Egelie (21) actief; vierdeklasser Technisch Specialist. Met zeventien anderen boog hij zich over de vraagstukken; ze beschikten allemaal over een identieke, gloednieuwe wagen. Mike was als eerste klaar in zijn serie, op vrijdagmiddag. “Het was voor mij geen enorme uitdaging. Er was een storing in het systeem en ik had hem vrij snel gevonden. Je leest de auto uit, stelt een diagnose en zoekt dan naar de beste oplossing.” Er was nog een tweede opdracht met een flinke instinker: die voltooien zou immers betekenen dat de auto niet meer door de APK zou komen. Het juiste antwoord was dus: deze wens van de klant gaan we niet honoreren. De beste deelnemers staan in maart op de nationale finale in Den Bosch en zaterdagmiddag volgde goed nieuws: onze student hoort bij die groep! Dat wordt weer een spannend moment voor hem en zijn school.

De begeleiders van alle studenten werden tijdens de wedstrijd onderhouden in het schoolgebouw met een rondleiding, demoritjes en workshops met waterstofvoertuigen en drones. Ook de media was goed vertegenwoordigd: namens twee vakbladen waren redacteuren en filmploegen actief en ook zijn er inmiddels online reportages te vinden van Omroep Brabant en Dit Is Helmond.

Wij danken Van den Udenhout Groep en Pon Automotive voor de voertuigen en de diagnoseapparatuur en WorldSkills Netherlands voor de organisatie samen met onze collega’s Giel Kessels, Geert Jacobs en Rick van der Velden.


Geplaatst op 16-01-2024 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

Het bruist bij Summa Automotive

De poorten van Summa Automotive stonden op woensdag 19 juni wagenwijd open voor een dag vol activiteiten met als klapstuk de autoveiling, waarbij dertien opgeknapte auto’s een nieuwe eigenaar vonden. Diverse onderwijsprojecten kwamen deze dag tot een succesvol einde maar er waren ook workshops, lezingen en introductieactiviteiten voor de nieuwe lichting studenten.

Lees meer
Project Wheeler Dealers in de krant!

Geëlektrificeerde skelters die over de campus rijden, verkoopgesprekken oefenen in de praktijk, opgeknapte barrels die geveild gaan worden: het bruist morgen bij Summa Automotive. Een goed artikel van het Eindhovens Dagblad vandaag over een mooi project van onze school. Eerstejaars studenten kochten oude barrels en knapten die op binnen een bepaald budget, waarna vierdejaars studenten […]

Lees meer
Nieuw magazine Summa Automotive in teken van innovatie

Summa Automotive heeft een nieuw magazine, editie 3. In onze vorige magazines deelden we veel over onze opleidingen, over smart mobility, over onze projecten. Het derde magazine staat geheel in het teken van innovatie. Studenten komen aan het woord, maar ook docenten en autoriteiten in de sector als Maarten Steinbuch en Lex Boon, de directeur […]

Lees meer