Menu
Naar overzicht

Summa Automotive trotse gastheer voorronde Skills Heroes

Op vrijdag en zaterdag 12 en 13 januari 2024 werden er bij Summa Automotive voor het eerst landelijke kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes gehouden, met diverse toptalenten uit het hele land. Vanuit onze school was Mike Egelie (21) actief; vierdeklasser Technisch Specialist. Met zeventien anderen boog hij zich over de vraagstukken; ze beschikten allemaal over een identieke, gloednieuwe wagen. Mike was als eerste klaar in zijn serie, op vrijdagmiddag. “Het was voor mij geen enorme uitdaging. Er was een storing in het systeem en ik had hem vrij snel gevonden. Je leest de auto uit, stelt een diagnose en zoekt dan naar de beste oplossing.” Er was nog een tweede opdracht met een flinke instinker: die voltooien zou immers betekenen dat de auto niet meer door de APK zou komen. Het juiste antwoord was dus: deze wens van de klant gaan we niet honoreren. De beste deelnemers staan in maart op de nationale finale in Den Bosch en zaterdagmiddag volgde goed nieuws: onze student hoort bij die groep! Dat wordt weer een spannend moment voor hem en zijn school.

De begeleiders van alle studenten werden tijdens de wedstrijd onderhouden in het schoolgebouw met een rondleiding, demoritjes en workshops met waterstofvoertuigen en drones. Ook de media was goed vertegenwoordigd: namens twee vakbladen waren redacteuren en filmploegen actief en ook zijn er inmiddels online reportages te vinden van Omroep Brabant en Dit Is Helmond.

Wij danken Van den Udenhout Groep en Pon Automotive voor de voertuigen en de diagnoseapparatuur en WorldSkills Netherlands voor de organisatie samen met onze collega’s Giel Kessels, Geert Jacobs en Rick van der Velden.


Geplaatst op 16-01-2024 in Duurzame en slimme mobiliteit  

Ander nieuws

De AutoProf Beurs 2024

Samen met AutoTech Alliantie en Flexvak Automotive staat Summa Automotive op de AutoProf Beurs 2024 in Gorinchem, op 30/31 januari en 1 februari. Dit is dé plek om in contact te komen met automotive-professionals. Kom alles te weten over actuele ontwikkelingen binnen de branche en over de relevante opleidingen en beroepsperspectieven! Bezoek ons op stand A124. Gratis ticket? […]

Lees meer
Breng kleur aan je toekomst

Een mooie zaterdag in Boxtel, in ons praktijkcentrum voor autoschadeherstel. Dertien talenten namen deel aan de workshop Autospuiter, speciaal geselecteerd uit een grote groep aanmeldingen. Het ging om kandidaten die mogelijk van beroepsrichting willen veranderen. Ze maakten kennis met een prachtig, vaak wat onderbelicht vakmanschap. We hebben theorie besproken: wat zijn bijvoorbeeld belangrijke beschermingsmiddelen, hoe […]

Lees meer
Open Dag Truck Academy van Summa Automotive

We hebben een mooie Open Dag gehad bij Summa Automotive. De Truck Academy had weer goed uitgepakt en dat leverde mooie plaatjes op.

Lees meer