Menu
Naar overzicht

Summa Automotive wint NK Waterstof Challenge!

Een team van Summa Automotive won vandaag het Nederlands kampioenschap Waterstof Challenge in Zwolle. Een geweldige prestatie! Na zes uur rijden op een groot parcours stonden de meeste rondjes op naam van de studenten van het Summa College. De prijs: kwalificatie voor het WK in Las Vegas.

Miro Schoenmakers (23) is vanzelfsprekend gelukkig. “Het ging lekker vandaag. We hadden een paar uitdagingen maar die losten we op tijdens de race. Nu naar Las Vegas in september. Eens kijken hoe we ons kunnen meten met de internationale top! De komende maanden gaan we onze auto optimaliseren. Maar nu is het eerst tijd voor een feestje in de bus.” Er waren meer prijzen: we wonnen ook de prijs Meest Zuinige Auto en Beste Promofilm. Wat een topdag! Proficiat studenten en docenten!

 


Geplaatst op 16-05-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit   Opleidingen  

Ander nieuws

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec sollicitudin nunc quis augue vulputate.

Summa Automotive wint NK Waterstof Challenge!

Een team van Summa Automotive won vandaag het Nederlands kampioenschap Waterstof Challenge in Zwolle. Een geweldige prestatie! Na zes uur rijden op een groot parcours stonden de meeste rondjes op naam van de studenten van het Summa College. De prijs: kwalificatie voor het WK in Las Vegas. Miro Schoenmakers (23) is vanzelfsprekend gelukkig. “Het ging lekker vandaag. […]

Lees meer
AutoTech Alliantie en Summa Automotive ontwikkelen modeltraining

De auto’s, zoals we ze jaren gekend hebben, veranderen razendsnel in ‘computers op wielen’. Ze beschikken over nieuwe rijhulpsystemen die zorgen voor meer veiligheid en zijn daardoor enorm complex bij schadeherstel. Nieuwe kennis is vereist om deze auto’s op veilige wijze te herstellen.

Lees meer