Menu
Naar overzicht

Summa Automotive wint NK Waterstof Challenge!

Een team van Summa Automotive won vandaag het Nederlands kampioenschap Waterstof Challenge in Zwolle. Een geweldige prestatie! Na zes uur rijden op een groot parcours stonden de meeste rondjes op naam van de studenten van het Summa College. De prijs: kwalificatie voor het WK in Las Vegas.

Miro Schoenmakers (23) is vanzelfsprekend gelukkig. “Het ging lekker vandaag. We hadden een paar uitdagingen maar die losten we op tijdens de race. Nu naar Las Vegas in september. Eens kijken hoe we ons kunnen meten met de internationale top! De komende maanden gaan we onze auto optimaliseren. Maar nu is het eerst tijd voor een feestje in de bus.” Er waren meer prijzen: we wonnen ook de prijs Meest Zuinige Auto en Beste Promofilm. Wat een topdag! Proficiat studenten en docenten!

 


Geplaatst op 16-05-2023 in Duurzame en slimme mobiliteit   Opleidingen  

Ander nieuws

Het bruist bij Summa Automotive

De poorten van Summa Automotive stonden op woensdag 19 juni wagenwijd open voor een dag vol activiteiten met als klapstuk de autoveiling, waarbij dertien opgeknapte auto’s een nieuwe eigenaar vonden. Diverse onderwijsprojecten kwamen deze dag tot een succesvol einde maar er waren ook workshops, lezingen en introductieactiviteiten voor de nieuwe lichting studenten.

Lees meer
Project Wheeler Dealers in de krant!

Geëlektrificeerde skelters die over de campus rijden, verkoopgesprekken oefenen in de praktijk, opgeknapte barrels die geveild gaan worden: het bruist morgen bij Summa Automotive. Een goed artikel van het Eindhovens Dagblad vandaag over een mooi project van onze school. Eerstejaars studenten kochten oude barrels en knapten die op binnen een bepaald budget, waarna vierdejaars studenten […]

Lees meer
Nieuw magazine Summa Automotive in teken van innovatie

Summa Automotive heeft een nieuw magazine, editie 3. In onze vorige magazines deelden we veel over onze opleidingen, over smart mobility, over onze projecten. Het derde magazine staat geheel in het teken van innovatie. Studenten komen aan het woord, maar ook docenten en autoriteiten in de sector als Maarten Steinbuch en Lex Boon, de directeur […]

Lees meer